Pihapiirissä ja mökillä

Kesällä on mukavaa tehdä luontohavainnointia kotipihalla, rannoilla ja mökillä. Oikeastaan tiirailen aina ympärilleni ja taivaalle, mitä näkyy. Usein kun istun takapihan penkillä, näen myös merikotkia kaartelevan Kallaveden päällä. Tänä keväänä bongasin merikotkapariskunnan, kun istuin kaffella! 

Pihallemme on asettunut eka kerran naakka. Sillä on varmaan pesä jossain lähellä. Se käy juomassa vettä suihkulähteestämme ja se taisi syödä valitettavasti sammakon kudut ja pienet poikasten alut lammikostamme! Se käy myös noukkimassa lintulaudalta pudonneet talviset jyvät. Uusi lähituttavuus.

Pihallamme näin myös tänä keväänä upean täysin punaisen linnun omenapuun alaoksilla, en ehtinyt katsoa tarkemmin katsomaan, oliko se punavarpunen vai taviokuurna. Sen laulu oli upeaa kuultavaa, joten luulen, että se oli taviokuurna. Lintulaudalla vieraili myös punatulkku, onhan se komea lintu! 

Pihalla on ollut myös usein punakylkirastas. Välillä se penkoo kukkapenkkejä, kun atsii syötävää. - Harvinaisen paljon näkyy nyt lokkeja rannan tuntumassa ja taivaalla, paljon enemmän kuin aiemmin. 

Tervpääskyt eivät ole saapuneet vielä. Silloin on jo yleensä lämmintä kun ne tulevat. Niiden siritystä on mukavaa kuunnella. - Rannalla näin eilen tavipariskunnan ja sorsan poikueensa kanssa. Kesä taitaa tulla! Ja mukavaa oli kuunnella rannalla haarapääskyjen liverrystä, siitä tulee mieleen aina maalaiskotimme pihamaan puhelinlangat, jotka olivat täynnä haarapääskyjä.

Rusakkopuput vierailevat joskus pihallamme, mutta eivät niin usein kuin talvella. Ne ovat valitettavasti rouskutelleet vadelmapensaita kasvihuoneemme ympärillä, senkin pupuset!












Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesyjä sorsia

Pihamme pupuset